• Πρόσφατες Δημοσιευσεις

      Τι είναι νέο?

    • Σχολια

      What They says?

Ρύθμιση-ανάσα για τα ανείσπρακτα ενοίκια -Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Με μια ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία σκοπεύει
το υπουργείο Οικονομικών να
απαλλάξει από τον φόρο εισοδήματος τους ιδιοκτήτες που δεν εισπράττουν ενοίκια, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να μην δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές.
Η απαλλαγή των φορολογούμενων από ανείσπρακτα ενοίκια δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα να διευθετηθεί με νομοθετική παρέμβαση, αλλά τεχνικά με την απαλλαγή των ιδιοκτητών μέσω της χρήσης μιας ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αναφέρει το capital.gr, το οποίο επισημαίνει ότι τονίζεται στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος πως το «εισόδημα που δεν εισπράττεται δεν είναι εισόδημα».
Οι ιδιοκτήτες ωστόσο, θα πρέπει να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο taxisnet το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, το όνομα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενοικιαστή καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο.
Προϋπόθεση για την αποδοχή της σχετικής δήλωσης μη είσπραξης ενοικίων θα είναι να έχει θεωρηθεί το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω άλλης ηλεκτρονικής εφαρμογής που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Αν θέλετε να μαθαίνετε καθημερινά περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα του 

West-News

About Αμυνταιο news

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a ReplyTop