• Πρόσφατες Δημοσιευσεις

      Τι είναι νέο?

    • Σχολια

      What They says?

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητάει από τον κ. Υπουργό τη χρήση του Τοπικού Πόρου για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα ισχύει για την περιοχή της Αθήνας, σε περίπτωση υπέρβασης των ρύπων και για την περιοχή της Φλώρινας.  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα εξαγγείλατε ένα μέτρο για μειωμένη αξία ρεύματος στην περιοχή των Αθηνών, λόγω της αιθολομίχλης από αιωρούμενα σωματίδια.
Γιατί, κύριε Υπουργέ, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην περιοχή της Φλώρινας;
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα οι μετρήσεις από σταθμούς της ΔΕΗ στην περιοχή της Φλώρινας, δείχνουν τα εξής:
Για το 2010 υπήρχαν για 153 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, για το 2011 υπήρχαν για 113 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, και για το 2012 είχαμε υπερβάσεις για 93 ημέρες.
Όσον αφορά στο έτος 2013 οι υπερβάσεις είναι μόνο για 46 ημέρες, αλλά να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μελίτη ήταν για τρεις μήνες κλειστό.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες σας, αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί και στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, τότε θα πρέπε να έχουμε δωρεάν ρεύμα για περίπου πέντε με έξι μήνες.
Για να σας βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, έχω επανειλημμένα αναφέρει ότι το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο Δήμο μας από τον Τοπικό Πόρο, καθώς και το τέλος εξόρυξης λιγνίτη το οποίο πρέπει επιτέλους να μας δοθεί, είμαστε διατεθειμένοι να μην το διεκδικήσουμε αρκεί να διατεθεί, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Κύριε Υπουργέ, αν η πρότασή μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τότε παρακαλούμε, όπως σεβαστείτε τους κατοίκους της Φλώρινας και όπως τους μεταχειριστείτε ισάξια με αυτούς των Αθηνών και όπως μεριμνήσετε για κάθε μέρα υπέρβασης των ρύπων να έχουμε δύο ημέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης ΒοσκόπουλοςAbout Αμυνταιο news

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a ReplyTop