• Πρόσφατες Δημοσιευσεις

      Τι είναι νέο?

    • Σχολια

      What They says?

Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Ξινό Νερό

Ο Προοδευτικός επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού - νερού σας προσκαλεί στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, ένα έθιμο το οποίο κρατάει από την εποχή της τουρκοκρατίας, βλέπουμε τούς άνδρες με τις παραδοσιακές φουστανέλες και καλυμμένο το πρόσωπο τους, να περιφέρονται στα στενά του χωριού που σκοπό έχουν να δείξουν , τους διωγμένους κατοίκους του χωριού που είχαν διαφύγει στα βουνά, οι οποίοι έβρισκαν ευκαιρία να κατέβουν στο χωριό μόνο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση γι αυτό και το έθιμο του γάμου.
Στις 31/12/2013 οι νεολαία του χωριού γυρίζει από γειτονιά σε γειτονιά συνοδεία χάλκινων αποχαιρετά τον παλιό χρόνο μαζί με τους κατοίκους του χωριού .
Την επομένη το πρωί ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, οι νέοι του χωριού περιμένουν έξω από την εκκλησιά, εύχονται στους κατοίκους καλή χρονιά και αμέσως μετά πηγαίνουν στο σπίτι της νύφης , εκεί τους περιμένει όλη η οικογένεια με διάφορα τοπικά εδέσματα, και το γλέντι στις γειτονιές αρχίζει.

Από τις 10:00 πμ μέχρι και τις 15:00 μμ μπορείτε να μας επισκεφθείτε θα μας πετύχετε στους δρόμους του χωριού.


Στις 21:30 ο καθιερωμένος Πρωτοχρονιάτικος χορός  στο κοινοτικό κατάστημα παρέα με το μουσικό συγκρότημα Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ".

About Αμυνταιο news

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a ReplyTop